Mobil e handel?

mobil ehandel

16% af den online julehandel i 2011 foregik på en håndholdt enhed, dvs en smartphone eller en tablet. Alligevel skønnes det at kun 10% af de danske webshops er optimeret til visning på en mobiltelefon!

Antallet af smartphones stormer frem og 54% af alle mobiltelefoner i Danmark er i dag smartphones. I april måned sidste år var tallet 16,2% og fremskriver man denne udvikling bliver 2012 året hvor smartphonen for alvor bliver hvermandseje. Hele 85% af smartphones ejerene bruger deres mobiltelefon til at gå på internettet og hele 50% shopper med dem online.

Som e-købmand er trafik fra mobiltelefoner derfor en sandhed man i 2012 er nød til at forholde sig til. Kunderne bruger i dag ikke kun deres smartphones på farten, men også hjemme på sofaen, fordi tilgængeligheden på mobilen er i top. Du slipper for at skulle vente på at en stationær computer starter op eller på at rejse sig og hente den bærbar med over til sofaen. Mobilen er altid i lommen, man er fortrolig med dens muligheder og begrænsninger og benytter den dagligt til en lang række andre gøremål.

Vil du møde kunderne der hvor de er og få andel i det voksende marked for mobilhandel, er du derfor nød til at sikre dig at din webshop fungerer på en mobiltelefon. Eller alternativt lave en mobilversion af shoppen.

Sådan måler du din tabte omsætning

I din Google Analytics kan du se din konverteringsgrad for smartphones og tablets kontra traditionelle computere. Er din webshop ikke mobiloptimeret gætter jeg på, at din konverteringsgrad er markant større på tablets og traditionelle computere.

Forudsætter vi, at vi ved at mobiloptimere webshoppen kan opnå den samme konverteringsfrekvens på mobiltelefoner som på traditionelle computere, vil kunden i ovenstående eksempel kunne øge antallet af mobile salg i hans webshop med 152 stk. eller hele 165%

Ryk nu

Vi ved, at jo længere tid du har haft din smartphone, jo mere fortrolig bliver du med de muligheder den giver og jo større bliver sandsynligheden for, at du køber online med den.

Det er nu du skal rykke på mobilen. Jo flere af dine konkurrencer der lancerer en mobilversion, jo mere forvent bliver kunderne. Og i stedet for at være på forkant kommer du pludselig på bagkant.

Kontakt mig eller en af mine kollegaer i Vestjysk Marketing allerede i dag og sikre din webshops fremtid på mobilen.